Werk-fit worden.

 

Onze visie is dat iedere individu recht heeft op een baan en beschikt over talenten, passies, behoeften en competenties. Om dit te ontwikkelen en een baan mogelijk te maken moeten mensen werk-fit zijn. Hiervoor worden door W&O Drenthe ‘op maat’ trajecten aangeboden waarin mensen zich op deze vlakken kunnen ontwikkelen. Voor de uiteindelijke ‘match’ met het bedrijfsleven heeft W&O Drenthe een groot werkgeversnetwerk beschikbaar. Wij begeleiden totdat er een duurzame werkplek is gevonden.

Onze werkwijze en specialisme

Onze jobcoaches zijn opgeleid via de erkende Jobcoach opleiding en hebben meerdere jaren ervaring met de doelgroep(en) waaraan wij begeleiding en coaching bieden;

  • Een verstandelijke beperking
  • Psychische beperkingen/psychiatrische problematiek
  • Aan Autisme verwante problematiek

We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van het individu, hierin bieden wij maatwerk. We werken nauw samen met onze kandidaten en de partijen die een rol spelen in het leven van de kandidaat. W&O Drenthe kijkt naar de reeds aanwezige en/of ontwikkelde competenties, de behoeften en specifieke individuele ontwikkel- en leerpunten. Dit wordt afgestemd met de werkplek die door de kandidaat wordt ingevuld.

Werk-fit traject.

De instrumenten die wij inzetten tijdens een werk-fit traject zijn:

Trainingen

In ons eigen trainingscentrum en productiehal wordt ritme, ervaring, structuur, werknemersvaardigheden, maar ook persoonlijke ontwikkeling opgedaan.

Projecten

Projecten waarin sporten en persoonlijke verzorging centraal staat. Hier kunnen sociale contacten en vertrouwen opgedaan worden.

Begeleiding

Begeleiding van een jobcoach én een werkbegeleider. Zij kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden tijdens sollicitatiegesprekken.

Ontwikkeling

Ondersteuning die gericht is op leer- en ontwikkelingsmogelijkheden, kracht en kwaliteiten, arbeidsmarktmogelijkheden in kaart brengen, CV opstellen, persoonlijk profiel maken.

Hulp

Hulp bij het op orde krijgen van privé situaties zoals bijvoorbeeld schulden of een hulpvraag.

Werkervaringsplek

Proefplaatsing bij een werkgever buiten W&O Drenthe om zo een WEP (Werkervaringsplek) te creëren.

Met W&O in contact komen?

Wil je graag meer informatie over een werk-fit traject of wil je gelijk weten wat W&O Drenthe voor jou kan betekenen? Dat kan! Klik op de knop hieronder om naar het contactformulier te gaan.

Bekijk ook de W&O Drenthe bedrijfsfilm!

In onze bedrijfsfilm leggen we graag aan u uit hoe W&O te werk gaat en maakt u kennis met onze medewerkers. Hier wordt onder andere duidelijk hoe een werk-fit traject stap voor stap wordt toegepast.

Locatie

Oosterbracht 2
7821CJ Emmen

(+31) 591 311748

emmen@weno-drenthe.nl

Volg ons op social media