Werk-fit worden.

 Onze visie is dat iedere individu recht heeft op een baan en beschikt over talenten, passies, behoeften en competenties. Om dit te ontwikkelen en een baan mogelijk te maken moeten mensen werk-fit zijn. Hiervoor worden door W&O Drenthe ‘op maat’ trajecten aangeboden waarin mensen zich op deze vlakken kunnen ontwikkelen. Voor de uiteindelijke ‘match’ met het bedrijfsleven heeft W&O Drenthe een groot werkgeversnetwerk beschikbaar. Wij begeleiden totdat er een duurzame werkplek is gevonden.

Naar werk.

Als de kandidaat na het werkfit traject bemiddelbaar is voor de reguliere arbeidsmarkt, gaat de jobcoach samen met de kandidaat op zoek naar de perfecte baan. Samen bepalen we wat bij de kandidaat past en zoeken naar de mogelijkheden met elkaar.

Als de passende nieuwe werkplek/baan is gevonden kan de kandidaat aan de slag met behulp van de jobcoach. Deze zal wekelijks langs komen op de nieuwe werkplek om daar waar nodig ondersteuning te bieden. Zo wordt de werknemer en de werkgever ontlast en kan de kandidaat met de tips en tops aan de slag. De jobcoach blijft de kandidaat monitoren om uitval te voorkomen.

Modulaire Re-integratie trajecten en Praktijksassessment (UWV)

W&O voert naast de trajecten WerkFit maken en Naar Werk ook de Modulaire Re-integratie trajecten en het Praktijkassessment uit voor kandidaten van het UWV.

De Modulaire trajecten die wij uitvoeren zijn:

* Participatie Interventie
* Bevorderen Maatschappelijke Deelname
* Begeleiding Bij Scholing

Ook voeren wij de re-integratiedienst Praktijkassessment uit voor UWV.

Graag geven wij u meer informatie over de inhoud en uitvoering van deze trajecten door W&O.

Onze werkwijze en specialisme

Onze jobcoaches zijn opgeleid via de erkende Jobcoach opleiding en hebben meerdere jaren ervaring met de doelgroep(en) waaraan wij begeleiding en coaching bieden;

  • Een verstandelijke beperking
  • Psychische beperkingen/psychiatrische problematiek
  • Aan Autisme verwante problematiek
We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van het individu, hierin bieden wij maatwerk. We werken nauw samen met onze kandidaten en de partijen die een rol spelen in het leven van de kandidaat. W&O Drenthe kijkt naar de reeds aanwezige en/of ontwikkelde competenties, de behoeften en specifieke individuele ontwikkel- en leerpunten. Dit wordt afgestemd met de werkplek die door de kandidaat wordt ingevuld.

Werk-fit traject.

De instrumenten die wij inzetten tijdens een werk-fit traject zijn:

Trainingen

In ons eigen trainingscentrum en productiehal wordt ritme, ervaring, structuur, werknemersvaardigheden, maar ook persoonlijke ontwikkeling opgedaan.

Projecten

Projecten waarin sporten en persoonlijke verzorging centraal staat. Hier kunnen sociale contacten en vertrouwen opgedaan worden.

Begeleiding

Begeleiding van een jobcoach én een werkbegeleider. Zij kunnen bijvoorbeeld ondersteuning bieden tijdens sollicitatiegesprekken.

Ontwikkeling

Ondersteuning die gericht is op leer- en ontwikkelingsmogelijkheden, kracht en kwaliteiten, arbeidsmarktmogelijkheden in kaart brengen, CV opstellen, persoonlijk profiel maken.

Hulp

Hulp bij het op orde krijgen van privé situaties zoals bijvoorbeeld schulden of een hulpvraag.

Werkervaringsplek

Proefplaatsing bij een werkgever buiten W&O Drenthe om zo een WEP (Werkervaringsplek) te creëren.

Met W&O in contact komen?

Wil je graag meer informatie over een werk-fit traject of wil je gelijk weten wat W&O Drenthe voor jou kan betekenen? Dat kan! Klik op de knop hieronder om naar het contactformulier te gaan.

Locatie

Oosterbracht 2
7821CJ Emmen

(+31) 591 311748

[email protected]

Volg ons op social media